Gratis frakt - problemfria returer

Gratis frakt - okomplicerade returer

Ditt hållbara yogamärke från Berlin!

Din kundvagn

Din varukorg är för närvarande tom.

Dataskyddsdeklaration

Ingress

Med följande dataskyddsförklaring vill vi informera dig om vilka typer av dina personuppgifter (hädanefter även kallade "data") vi behandlar, för vilka ändamål och i vilken utsträckning. Dataskyddsförklaringen gäller all behandling av personuppgifter som utförs av oss, både i samband med tillhandahållande av våra tjänster och i synnerhet på våra webbplatser, i mobilapplikationer och inom extern närvaro online, såsom:b. våra sociala medieprofiler (hädanefter gemensamt kallade "onlineerbjudande").

De termer som används är inte könsspecifika.

Från och med: 24. Oktober 2023

  

Översikt över innehållet

  • Ingress
  • Ansvarig person
  • Kontakta dataskyddsombud
  • Översikt över bearbetning
  • Relevanta rättsliga grunder
  • Säkerhetsåtgärder
  • Överföring av personuppgifter
  • Internationella dataöverföringar
  • Radering av data
  • Rättigheter för registrerade
  • Användning av cookies
  • Allmänt
  • Företagstjänster
  • Användning av onlineplattformar för erbjudanden och försäljningsändamål
  • Leverantörer och tjänster som används i affärsverksamheten
  • Betalningsförfarande
  • Tillhandahållande av onlineerbjudandet och webbhotell
  • Kontakt- och förfrågningshantering
  • Molntjänster
  • Nyhetsbrev och elektroniska meddelanden
  • Annonskommunikation via e-post, post, fax eller telefon
  • Webbanalys, övervakning och optimering
  • Marknadsföring online
  • Närvaro i sociala nätverk (sociala medier)
  • Plugins och inbäddade funktioner och innehåll
  • Termdefinitioner
  • Kontakta

Ansvarig person

LVI Life & Vision Invest GmbH
Norman Waldorf
Friesenstrasse 15
10965 Berlin

E-postadress:

Divasya.yoga@gmail.com

Imprint:

https://divasya-yoga.de/pages/impressum

Kontakta dataskyddsombud

LVI Life & Vision Invest GmbH, Friesenstrasse 15, 10965 Berlin
Norman Waldorf
divasya.yoga@gmail.com

Översikt över bearbetning

Följande översikt sammanfattar de typer av uppgifter som behandlas och syftena med deras behandling och hänvisar till de registrerade.

Typer av data som behandlas

  • Inventeringsdata.
  • Betalningsinformation.
  • Kontaktinformation.
  • Innehållsdata.
  • Avtalsdata.
  • Användningsdata.
  • Meta-, kommunikations- och procedurdata.
  • Kontaktinformation (Facebook).
  • Händelsedata (Facebook).

Kategorier av registrerade

  • Kunder.
  • Anställda.
  • Intresserade parter.
  • Kommunikationspartner.
  • Användare.
  • Affärs- och avtalspartner.

Syften med behandlingen

  • Tillhandahållande av kontraktstjänster och fullgörande av kontraktsförpliktelser.
  • Kontaktförfrågningar och kommunikation.
  • Säkerhetsåtgärder
  • Direktmarknadsföring.
  • Räckviddsmätning.
  • Spårning.
  • Kontors- och organisatoriska rutiner.
  • Remarketing.
  • Konverteringsmätning.
  • Målgruppsbildning.
  • Hantera och svara på förfrågningar.
  • Feedback.
  • Marknadsföring.
  • Profiler med användarrelaterad information.
  • Tillhandahållande av vårt onlineerbjudande och användarvänlighet.
  • Infrastruktur för informationsteknologi.

Relevanta rättsliga grunder

Relevanta rättsliga grunder enligt GDPR: Nedan finner du en översikt över de rättsliga grunderna för GDPR, utifrån vilka vi behandlar personuppgifter. Observera att det förutom reglerna i GDPR finns nationella dataskyddsföreskrifter i ditt område. kan gälla vårt hemland eller hemvist. Om mer specifika rättsliga grunder gäller i enskilda fall kommer vi att informera dig om dessa i dataskyddsförklaringen.

  • Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR) - Den registrerade har gett sitt samtycke till behandling av personuppgifter som rör honom eller henne för ett specifikt ändamål eller flera specifika ändamål.
  • Utförande av kontrakt och förfrågningar före avtal (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. b) GDPR) – Behandlingen är nödvändig för att fullgöra ett avtal som den registrerade är part i eller för att utföra åtgärder före avtalsslutet på den registrerades begäran.
  • Rättslig skyldighet (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. c) GDPR) - Behandling är nödvändig för att fullgöra en rättslig skyldighet som den personuppgiftsansvarige omfattas av.
  • Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR) - Behandling är nödvändig för att skydda den registeransvariges eller en tredje parts legitima intressen, såvida inte den registrerades intressen eller grundläggande rättigheter och friheter som kräver skydd av personuppgifter överväger dem.

Nationella dataskyddsbestämmelser i Tyskland: Utöver dataskyddsbestämmelserna i GDPR gäller nationella dataskyddsbestämmelser i Tyskland. Detta inkluderar särskilt lagen för att skydda mot missbruk av personuppgifter under databehandling (Federal Data Protection Act – BDSG). I synnerhet innehåller BDSG särskilda föreskrifter om rätt till information, rätt till radering, rätt att göra invändningar, behandling av särskilda kategorier av personuppgifter, behandling för andra ändamål samt överföring och automatiserat beslutsfattande i enskilda fall, inklusive profilering . Dessutom kan statliga dataskyddslagar i de enskilda federala staterna gälla.

Relevanta rättsliga grunder enligt den schweiziska dataskyddslagen: Om du befinner dig i Schweiz behandlar vi dina uppgifter på grundval av den federala dataskyddslagen (i kort "Swiss DSG")). Detta gäller även om vår behandling av dina uppgifter i övrigt påverkar dig i Schweiz och du påverkas av behandlingen. Den schweiziska dataskyddslagen föreskriver i princip inte (till skillnad från exempelvis GDPR) att en rättslig grund för behandling av personuppgifter ska anges. Vi behandlar endast personuppgifter om behandlingen är laglig, utförd i god tro och proportionerlig (art. 6 para. 1 och 2 i det schweiziska DSG). Dessutom kommer personuppgifter endast att erhållas av oss för specifika ändamål som är igenkännbara för den berörda personen och kommer endast att behandlas på ett sådant sätt att det är förenligt med dessa ändamål (art. 6 para. 3 i det schweiziska DSG).

Anmärkning om giltigheten av GDPR och schweizisk GDPR: Detta dataskyddsmeddelande tjänar till att tillhandahålla information i enlighet med den schweiziska federala dataskyddslagen (Swiss DSG) och den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). ). Av denna anledning ber vi dig att notera att villkoren i GDPR används på grund av deras bredare rumsliga tillämpning och begriplighet. I synnerhet i stället för termerna "behandling" av "personuppgifter", "överordnat intresse" och "särskilt känsliga personuppgifter" som används i det schweiziska DSG, termerna "behandling" av "personuppgifter" samt "legitima intressen" och "särskilda kategorier" som används i GDPR används av data". Den juridiska innebörden av villkoren kommer dock även fortsättningsvis att fastställas enligt den schweiziska dataskyddslagen inom tillämpningsområdet för den schweiziska dataskyddslagen.

Säkerhetsåtgärder

Vi vidtar mer naturliga åtgärder i enlighet med lagkraven, med hänsyn till den senaste tekniken, genomförandekostnaderna och typen, omfattningen, omständigheterna och syftena med behandlingen samt de olika sannolikheterna för att det inträffar och omfattningen av hotet mot rättigheter och friheter lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa en skyddsnivå som är lämplig för risken.

Åtgärderna inkluderar i synnerhet att säkerställa konfidentialitet, integritet och tillgänglighet för data genom att kontrollera fysisk och elektronisk åtkomst till data samt åtkomst, inmatning, avslöjande, säkra tillgänglighet och deras relaterade dataseparering. Vi har också satt upp rutiner för att säkerställa att rättigheterna för de som drabbas utövas, data raderas och svar ges på datahot. Vi tar även hänsyn till skyddet av personuppgifter under utveckling eller Val av hårdvara, mjukvara och procedurer i enlighet med principen om dataskydd, genom teknikdesign och genom dataskyddsvänliga standardinställningar.

TLS/SSL-kryptering (https): För att skydda användarnas data som överförs via våra onlinetjänster använder vi TLS/SSL-kryptering. Secure Sockets Layer (SSL) är standardtekniken för att säkra internetanslutningar genom att kryptera data som överförs mellan en webbplats eller app och en webbläsare (eller mellan två servrar). Transport Layer Security (TLS) är en uppdaterad och säkrare version av SSL. Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) visas i URL:en när en webbplats är säkrad med ett SSL/TLS-certifikat.

Överföring av personuppgifter

Som en del av vår behandling av personuppgifter kan uppgifterna överföras till eller lämnas ut till andra organ, företag, juridiskt oberoende organisatoriska enheter eller personer. Mottagarna av denna data kan inkludera:b. Tjänsteleverantörer i uppdrag med IT-uppgifter eller leverantörer av tjänster och innehåll som är integrerade i en webbplats. I sådana fall följer vi lagkraven och sluter i synnerhet lämpliga avtal eller Avtal som tjänar till att skydda dina uppgifter med mottagarna av dina uppgifter.

CMS: För att utföra och behandla beställningen (och eventuella returer) använder vi Art. 6 para. 1 sid. 1 lit. b DSGVO använder externa leverantörer av frakttjänster som har i uppdrag att leverera de beställda produkterna i syfte att uppfylla avtalet. För detta ändamål överförs en del av orderinformationen (personliga stamdata, adressdata, orderdata) till vår frakttjänstleverantör "united CMS Logistik GmbH" i Berlin. Den fysiska frakten av produkterna utförs av frakttjänstleverantörerna DHL, DPD, DPAG.

Internationella dataöverföringar

Databehandling i tredjeländer: Om vi ​​behandlar uppgifter i ett tredjeland (dvs.H., utanför Europeiska unionen (EU), Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES)) eller bearbetningen utförs i samband med användningen av tredje parts tjänster eller avslöjandet eller Om data överförs till andra personer, organ eller företag kommer detta endast att ske i enlighet med lagkraven. Om nivån på dataskyddet i tredjelandet har erkänts genom ett beslut om tillräcklighet (art. 45 GDPR), fungerar detta som grund för dataöverföring. Vidare sker dataöverföringar endast om dataskyddsnivån på annat sätt är säkerställd, särskilt genom standardavtalsklausuler (art. 46 para. 2 lit. c) GDPR), uttryckligt samtycke eller i fall av avtalsenlig eller lagstadgad överföring (art. 49 para. 1 GDPR). Vi kommer också att informera dig om grunderna för tredjelandsöverföringar för de enskilda leverantörerna från tredjelandet, med lämplighetsbesluten som har företräde som grundläggande principer. Information om tredjelandsöverföringar och befintliga adekvata beslut finns i EU-kommissionens informationserbjudande: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_de.

EU-US Trans-Atlantic Data Privacy Framework: Som en del av det så kallade "Data Privacy Framework" (DPF) har EU-kommissionen också höjt nivån på dataskyddet för vissa företag från USA som del av lämplighetsbeslutet av den 10 januari.07.Erkänd som säker 2023. Listan över certifierade företag och ytterligare information om DPF finns på det amerikanska handelsdepartementets webbplats på https://www.dataprivacyframework.gov/ (på engelska). Som en del av dataskyddsinformationen kommer vi att informera dig om vilka tjänsteleverantörer vi använder som är certifierade enligt Data Privacy Framework.

Utlämnande av personuppgifter utomlands: I enlighet med den schweiziska dataskyddslagen (DSG) avslöjar vi personuppgifter endast utomlands om adekvat skydd för de berörda personerna garanteras (art. 16 schweiziska DSG). Om förbundsrådet inte har fastställt adekvat skydd (lista: https://www.bj.admin.ch/bj/de/home/staat/datenschutz/internationales/anerkennung-staaten.html), kommer vi att vidta alternativa säkerhetsåtgärder. Dessa kan inkludera internationella avtal, specifika garantier, dataskyddsklausuler i kontrakt, standarddataskyddsklausuler godkända av Federal Data Protection and Information Commissioner (FDPIC), eller interna företagsdataskyddsbestämmelser som tidigare erkänts av FDPIC eller en behörig dataskyddsmyndighet i ett annat land.

Enligt art. 16 i den schweiziska dataskyddslagen kan undantag tillåtas för utlämnande av uppgifter utomlands om vissa villkor är uppfyllda, inklusive samtycke från den registrerade, fullgörande av avtalet, allmänt intresse, skydd av liv eller fysisk integritet, uppgifter som offentliggörs eller uppgifter från ett register som föreskrivs i lag. Dessa meddelanden görs alltid i enlighet med lagkrav.

Radering av data

De uppgifter som behandlas av oss kommer att raderas i enlighet med lagkraven så snart deras samtycke för behandling återkallas eller andra tillstånd inte längre gäller (t.ex.b. om syftet med behandlingen av dessa uppgifter inte längre gäller eller de inte är nödvändiga för ändamålet). Om inte uppgifterna raderas för att de krävs för andra lagligt tillåtna ändamål, kommer behandlingen att begränsas till dessa ändamål. DH., kommer uppgifterna att blockeras och inte behandlas för andra ändamål. Detta gäller t.ex.b. för uppgifter som måste lagras av kommersiella eller skattemässiga skäl eller vars lagring är nödvändig för att hävda, utöva eller försvara rättsliga anspråk eller för att skydda en annan fysisk eller juridisk persons rättigheter. Som en del av vår dataskyddsinformation kan vi förse användare med ytterligare information om radering och lagring av data som specifikt gäller för respektive behandlingsprocess.

Rättigheter för registrerade

Rättigheter för de registrerade enligt GDPR: Som registrerade har du rätt till olika rättigheter enligt GDPR, som framför allt följer av art. 15 till 21 GDPR resulterar i:

  • Rätt att invända: Du har rätt att, av skäl som härrör från din speciella situation, när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter baserat på art. 6 para. 1 lit. e eller f DSGVO att göra en invändning; Detta gäller även profilering utifrån dessa bestämmelser. Om dina personuppgifter behandlas för direktreklam, har du rätt att när som helst invända mot behandlingen av dina personuppgifter i syfte att sådan reklam; Detta gäller även profilering i den mån den är kopplad till sådan direktreklam.
  • Rätt att återkalla samtycke: Du har rätt att när som helst återkalla ditt samtycke.
  • Rätt till information: Du har rätt att begära bekräftelse på om uppgifterna i fråga behandlas och att begära information om dessa uppgifter samt ytterligare information och en kopia av uppgifterna i enlighet med lagkrav Krav.
  • Rätt till rättelse: I enlighet med lagkrav har du rätt att begära att uppgifterna om dig kompletteras eller att felaktiga uppgifter om dig rättas.
  • Rätt till radering och begränsning av behandling: I enlighet med lagkraven har du rätt att kräva att uppgifter om dig raderas omedelbart, eller Alternativt att begära en begränsning av behandlingen av uppgifterna i enlighet med lagkraven.
  • Rätt till dataportabilitet: Du har rätt att få uppgifter om dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, vanligt och maskinläsbart format i enlighet med lagarna krav eller att begära att de överförs till en annan ansvarig person.
  • Klagomål till en tillsynsmyndighet: I enlighet med lagkraven och utan att det påverkar andra administrativa eller rättsliga åtgärder har du också rätt att lämna in ett klagomål med en data skyddstillsynsmyndighet, särskilt en tillsynsmyndighet i den medlemsstat där du vanligtvis befinner dig för att lämna in ett klagomål till tillsynsmyndigheten på din arbetsplats eller platsen för den påstådda överträdelsen om du anser att behandlingen av dina personuppgifter bryter mot GDPR.

De registrerades rättigheter enligt den schweiziska dataskyddslagen:

Som registrerad har du rätt till följande rättigheter i enlighet med bestämmelserna i den schweiziska dataskyddslagen:

  • Rätt till information: Du har rätt att begära bekräftelse på huruvida personuppgifter som rör dig behandlas och att få den information som krävs för att du ska kunna göra gällande rättigheter enligt denna lag och transparent databehandling garanteras.
  • Rätt att lämna ut eller överföra uppgifter: Du har rätt att begära att de personuppgifter du har lämnat till oss lämnas ut i ett vanligt elektroniskt format.
  • Rätt till rättelse: Du har rätt att begära rättelse av felaktiga personuppgifter som rör dig.
  • Rätt till invändning, radering och förstörelse: Du har rätt att invända mot behandlingen av dina uppgifter och att begära att de personuppgifter som rör dig raderas eller förstörs.

Användning av cookies

Cookies är små textfiler eller andra lagringsanteckningar som lagrar information på slutenheter och läser information från slutenheterna. Zb. för att spara inloggningsstatus på ett användarkonto, innehållet i en kundvagn i en e-butik, innehållet som används eller funktionerna som används i ett onlineerbjudande. Cookies kan också användas för olika ändamål, t.ex.b. för funktionalitet, säkerhet och bekvämlighet för onlineerbjudanden samt skapande av analyser av besöksflöden.

Anmärkningar om samtycke: Vi använder cookies i enlighet med lagliga regler. Vi inhämtar därför förhandsgodkännande från användare, såvida detta inte krävs enligt lag. I synnerhet är samtycke inte nödvändigt om lagring och läsning av informationen, inklusive cookies, är absolut nödvändig för att ge användare en telemediatjänst som de uttryckligen har efterfrågat (d.v.s. vårt onlineerbjudande). Strikt nödvändiga cookies inkluderar i allmänhet cookies med funktioner relaterade till visning och funktion av onlineerbjudandet, lastbalansering, säkerhet, lagring av användarnas preferenser och val eller liknande tillhandahållande av huvud- och sekundärfunktioner för de som efterfrågas av användarnas syften relaterade till onlineutbudet. Det återkallbara samtycket kommuniceras tydligt till användarna och innehåller information om respektive cookie-användning.

Anmärkningar om rättsliga grunder för dataskydd: På vilken laglig grund för dataskydd vi behandlar användarnas personuppgifter med hjälp av cookies beror på om vi ber användarna om samtycke . Om användarna samtycker är den rättsliga grunden för att behandla dina uppgifter deras deklarerade samtycke. Annars baseras uppgifterna som behandlas med hjälp av cookies på våra legitima intressen (t.ex.b. i en affärsverksamhet av vårt onlineerbjudande och förbättring av dess användbarhet) eller, om detta sker som en del av fullgörandet av våra avtalsförpliktelser, om användningen av cookies är nödvändig för att uppfylla våra avtalsförpliktelser. Vi kommer att förklara de syften för vilka vi behandlar cookies under denna dataskyddsförklaring eller som en del av våra samtyckes- och bearbetningsprocesser.

Lagringsperiod: När det gäller lagringsperioden särskiljs följande typer av cookies:

  • Tillfälliga cookies (även: sessions- eller sessionscookies): Tillfälliga cookies raderas senast efter att en användare lämnar ett onlineerbjudande och använder sin enhet (t.ex.b. webbläsare eller mobilapplikation).
  • Permanenta cookies: Permanenta cookies förblir lagrade även efter att enheten stängs. Till exempel kan inloggningsstatusen sparas eller önskat innehåll kan visas direkt när användaren besöker en webbplats igen. Användardata som samlas in med hjälp av cookies kan också användas för att mäta räckvidd. Såvida vi inte ger användarna explicit information om typen och lagringsperioden för cookies (t.ex.b. som en del av att erhålla samtycke) bör användare anta att cookies är permanenta och att lagringstiden kan vara upp till två år.

Allmän information om återkallelse och invändning (s.k. "Opt-Out"): Användare kan när som helst återkalla samtycket de har gett och invända mot behandlingen i enlighet med lagkraven. För att göra detta kan användare bland annat begränsa användningen av cookies i sina webbläsarinställningar (vilket också kan begränsa funktionaliteten i vårt onlineerbjudande). En invändning mot användningen av cookies för marknadsföring på nätet kan också deklareras via webbplatserna https://optout.aboutads.info och https://www.youronlinechoices.com/.

  • Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR) Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Bearbetning av cookiedata baserat på samtycke: Vi använder ett cookie-samtyckehanteringsförfarande, där användarnas samtycke till användningen av cookies, eller. av behandlingen och leverantörerna som nämns som en del av cookie-samtyckehanteringsprocessen och kan hanteras och återkallas av användare. Samtyckeförklaringen sparas så att den inte behöver frågas igen och för att kunna styrka samtycke i enlighet med laglig skyldighet. Lagring kan göras på servern och/eller i en cookie (så kallad opt-in cookie, eller använda jämförbar teknik) för att få en användares samtycke eller för att kunna tilldela sin enhet. Med förbehåll för individuell information om leverantörer av cookiehanteringstjänster gäller följande information: Varaktigheten för lagring av samtycke kan vara upp till två år. Här skapas en pseudonym användaridentifierare och, tillsammans med tidpunkten för samtycke, information om samtyckets omfattning (t.ex.b. vilka kategorier av cookies och/eller tjänsteleverantörer) samt webbläsaren, systemet och enheten som används lagras; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR)

Allmänt

Tack för ditt intresse för våra produkter. Att skydda din integritet är viktigt för oss. Generellt gäller de europeiska kraven i EU:s allmänna dataskyddsförordning (nedan kallad GDPR). Med hänvisning till denna allmänna förordning GDPR kommer vi att informera dig nedan i detalj om hantering, behandling och användning av dina personuppgifter (enligt artiklarna 13 och 14 GDPR) både när du besöker denna hemsida och under annan behandling som ligger under vårt ansvar , men inte direkt relaterad till denna hemsida.

Företagstjänster

Vi behandlar data från våra avtals- och affärspartners, t.ex.b. Kunder och intresserade parter (sammantaget kallade "kontraktspartners") i samband med avtalsmässiga och jämförbara rättsförhållanden samt tillhörande åtgärder och i samband med kommunikation med avtalsparterna (eller pre-kontraktuella), t.ex.b.att svara på frågor.

Vi behandlar dessa uppgifter för att uppfylla våra avtalsförpliktelser. Detta inkluderar i synnerhet skyldigheterna att tillhandahålla de överenskomna tjänsterna, eventuella uppdateringsskyldigheter och åtgärder i händelse av garanti och andra serviceavbrott. Dessutom behandlar vi uppgifterna för att skydda våra rättigheter och för de administrativa uppgifter som är förknippade med dessa skyldigheter och företagets organisation. Dessutom behandlar vi uppgifterna på grundval av våra legitima intressen av korrekt och affärsmässig förvaltning samt säkerhetsåtgärder för att skydda våra avtalspartner och vår affärsverksamhet från missbruk och hot mot deras data, hemligheter, information och rättigheter (t.b. för deltagande av telekommunikations-, transport- och andra hjälptjänster samt underleverantörer, banker, skatte- och juridiska rådgivare, betaltjänstleverantörer eller skattemyndigheter). Inom ramen för tillämplig lag vidarebefordrar vi endast uppgifter från avtalspartner till tredje part i den mån detta är nödvändigt för ovannämnda ändamål eller för att uppfylla rättsliga skyldigheter. Om andra former av bearbetning, t.ex.b. för marknadsföringsändamål kommer avtalspartnerna att informeras inom ramen för denna dataskyddsförklaring.

Vi informerar avtalsparterna om vilka uppgifter som krävs för ovannämnda ändamål före eller som en del av datainsamlingen, t.ex.b. i onlineformulär, genom särskild märkning (t.ex.b. färger) eller Symboler (t.ex.b. asterisk ellerä), eller personligen.

Vi raderar uppgifterna efter att lagstadgad garanti och jämförbara skyldigheter har löpt ut, d.v.s.H., i allmänhet efter 4 år, om inte uppgifterna lagras på ett kundkonto, t.ex.b., så länge de måste bevaras av lagliga arkiveringsskäl. Den lagstadgade lagringstiden är tio år för dokument som är relevanta för skattelagstiftningen samt för affärsböcker, inventarier, ingående balansräkningar, årsbokslut, de arbetsinstruktioner som krävs för att förstå dessa dokument och andra organisatoriska dokument och redovisningshandlingar, och sex år för mottagna affärs- och affärsbrev och kopior av de skickade affärs- och affärsbreven. Perioden börjar vid utgången av det kalenderår då den senaste anteckningen gjordes i boken, inventeringen, öppningsbalansräkningen, årsbokslutet eller förvaltningsberättelsen upprättades, affärs- eller affärsbrevet mottogs eller skickades eller redovisningsdokumentet skapades och bokföringen också gjordes har gjorts eller de övriga handlingarna har skapats.

Om vi ​​använder tredjepartsleverantörer eller plattformar för att tillhandahålla våra tjänster, gäller villkoren och dataskyddsmeddelanden från respektive tredjepartsleverantörer eller plattformar i förhållandet mellan användarna och leverantörerna.

  • Bearbetade datatyper: Lagerdata (t.ex.b. namn, adresser); Betalningsuppgifter (t.ex.b. bankuppgifter, fakturor, betalningshistorik); Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer); Avtalsdata (t.ex.b. kontraktets föremål, villkor, kundkategori); Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tidsinformation, identifikationsnummer, samtyckesstatus).
  • Påverkade personer: Kunder; Intresserade personer. Affärs- och avtalspartner.
  • Syften med behandlingen: Tillhandahållande av kontraktstjänster och fullgörande av kontraktsförpliktelser; Säkerhetsåtgärder; Kontaktförfrågningar och kommunikation; Kontor och organisatoriska rutiner. Hantera och svara på förfrågningar.
  • Rättslig grund: Uppfyllelse av avtalet och förfrågningar före avtalet (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. b) GDPR); Rättslig skyldighet (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. c) GDPR) Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Kundkonto: Kunder kan skapa ett konto inom vårt onlineerbjudande (t.ex.b. kund eller Användarkonto, förkortat ”kundkonto”). Om registrering av kundkonto krävs kommer kunderna att informeras om detta samt de uppgifter som krävs för registrering. Kundkonton är inte offentliga och kan inte indexeras av sökmotorer. Som en del av registreringen och efterföljande inloggningar och användning av kundkontot lagrar vi kundernas IP-adresser tillsammans med åtkomsttider för att kunna bevisa registrering och förhindra eventuellt missbruk av kundkontot. Om kundkontot har avslutats kommer kundkontouppgifterna att raderas efter uppsägningstillfället, såvida de inte behålls för andra ändamål än tillhandahållande på kundkontot eller måste behållas av juridiska skäl (t.b. intern lagring av kunddata, orderprocesser eller fakturor). Det är kundernas ansvar att säkra sina data vid uppsägning av kundkontot; Rättslig grund: Uppfyllelse av avtalet och förfrågningar före avtalet (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. b) GDPR)
  • Butik och e-handel: Vi behandlar våra kunders data för att hjälpa dem att välja, köpa eller... beställningen av de valda produkterna, varorna och relaterade tjänster, samt deras betalning och leverans, eller för att möjliggöra exekvering. Vid behov för att utföra en beställning använder vi tjänsteleverantörer, särskilt post-, speditions- och fraktföretag, för att säkerställa leverans eller Utförande till våra kunder. Vi använder bankers och betaltjänstleverantörers tjänster för att behandla betalningstransaktioner. Den information som krävs lämnas som sådan i beställningen eller jämförbar förvärvsprocess och inkluderar de för leverans eller Tillhandahållande och faktureringsinformation som krävs samt kontaktinformation för att kunna hålla eventuella konsultationer; Rättslig grund: Uppfyllelse av avtalet och förfrågningar före avtalet (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. b) GDPR)

Användning av onlineplattformar för erbjudanden och försäljningsändamål

Vi erbjuder våra tjänster på onlineplattformar som drivs av andra tjänsteleverantörer. I detta sammanhang gäller, förutom vår dataskyddsinformation, dataskyddsinformationen för respektive plattform. Det gäller i synnerhet implementeringen av betalningsprocessen och de rutiner som används på plattformarna för räckviddsmätning och intressebaserad marknadsföring.

  • Bearbetade datatyper: Lagerdata (t.ex.b. namn, adresser); Betalningsuppgifter (t.ex.b. bankuppgifter, fakturor, betalningshistorik); Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer); Avtalsdata (t.ex.b. kontraktets föremål, villkor, kundkategori); Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tider, identifieringsnummer, samtyckesstatus); Innehållsdata (t.ex.b. Anmälningar i onlineformulär).
  • Påverkade personer: Kunder; Intresserade personer; Användare (t.ex.b. webbplatsbesökare, användare av onlinetjänster). Affärs- och avtalspartner.
  • Syften med behandlingen: Tillhandahållande av kontraktstjänster och fullgörande av kontraktsförpliktelser; Marknadsföring; kontors- och organisatoriska rutiner; Konverteringsmätning (mätning av effektiviteten hos marknadsföringsåtgärder); Tillhandahållande av vårt onlineerbjudande och användarvänlighet. Infrastruktur för informationsteknologi (drift och tillhandahållande av informationssystem och teknisk utrustning (datorer, servrar, etc.))
  • Rättslig grund: Uppfyllelse av avtalet och förfrågningar före avtalet (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. b) GDPR) Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Amazon: Online marknadsplats för e-handel; Tjänsteleverantör: Amazon EU S.ett r.l (Société à responsabilité limitée), 38 avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxemburg; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.amazon.de/; Sekretesspolicy: https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201909010. Baser på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF).
  • avocadostore: Online marknadsplats för e-handel; Tjänsteleverantör: Avocado Store GmbH, Cremon 32, 20457 Hamburg, Tyskland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.avocadostore.de/. Sekretesspolicy: https://www.avocadostore.de/privacy.
  • eBay: Online marknadsplats för e-handel; Tjänsteleverantör: eBay Marketplaces GmbH, Helvetiastrasse 15/17, 3005 Bern, Schweiz; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.ebay.de/. Sekretesspolicy: https://www.ebay.de/help/policies/member-behavior-policies/datenschutzerklrung?id=4260.
  • Etsy: Online marknadsplats för e-handel; Tjänsteleverantör: Etsy, Inc., 55 Washington Street, Suite 712, Brooklyn, NY 11201, USA; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.etsy.com/de. Sekretesspolicy: https://www.etsy.com/de/legal/privacy/?ref=ftr.
  • shopify: Plattform genom vilken e-handelstjänster erbjuds och utförs. Tjänsterna och de processer som utförs i samband med dem inkluderar i synnerhet onlinebutiker, webbplatser, deras erbjudanden och innehåll, community-element, köp- och betalningsprocesser, kundkommunikation samt analys och marknadsföring; Tjänsteleverantör: Shopify International Limited, Victoria Buildings, 2. Våning, 1-2 Haddington Road, Dublin 4, D04 XN32, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.shopify.de. Dataskyddsdeklaration: / juridiskt/dataskydd.
  • JTL-Wawi Cloud: Orderbehandling, betalningsavstämning, lagerhantering och hantering av kunddata; Tjänsteleverantör: JTL-Software-GmbH, Rheinstr. 7, 41836 Hückelhoven, Tyskland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.jtl-software.de/; Sekretesspolicy: https://www.webshop-anbieter.de/datenschutz/. Orderhanteringsavtal: Tillhandahålls av tjänsteleverantören.

Leverantörer och tjänster som används i affärsverksamheten

Som en del av vår affärsverksamhet använder vi ytterligare tjänster, plattformar, gränssnitt eller plug-ins från tredjepartsleverantörer ("tjänster" förkortat) i enlighet med lagkrav. Deras användning är baserad på vårt intresse av en korrekt, juridisk och ekonomisk förvaltning av vår affärsverksamhet och vår interna organisation.

  • Bearbetade datatyper: Lagerdata (t.ex.b. namn, adresser); Betalningsuppgifter (t.ex.b. bankuppgifter, fakturor, betalningshistorik); Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer); Innehållsdata (t.ex.b. inlägg i onlineformulär); Avtalsdata (t.ex.b. kontraktets föremål, villkor, kundkategori); Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider)
  • Påverkade personer: Kunder; Intresserade personer; Användare (t.ex.b. webbplatsbesökare, användare av onlinetjänster); Affärs- och avtalspartner. Kommunikationspartner.
  • Syften med behandlingen: Tillhandahållande av kontraktstjänster och fullgörande av kontraktsförpliktelser; Kontor och organisatoriska rutiner. Kontaktförfrågningar och kommunikation
  • Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • DHL: Logistikföretag som erbjuder frakt- och leveranstjänster. Vi delar vissa personuppgifter med DHL för att möjliggöra frakt och leverans av paket. Denna information kan innefatta mottagarnas namn, adress och kontaktuppgifter; Tjänsteleverantör: Deutsche Post AG, Charles-de-Gaulle-Straße 20, 53113 Bonn, Tyskland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: http://dhl.com. Sekretesspolicy: https://www.dhl.com/de-de/home/fusszeile/datenschutzhinweis.html.

Betalningsförfarande

Som en del av avtalsmässiga och andra rättsliga förhållanden, på grund av juridiska förpliktelser eller på annat sätt baserat på våra legitima intressen, erbjuder vi de registrerade effektiva och säkra betalningsalternativ och använder andra tjänsteleverantörer utöver banker och kreditinstitut ( kollektivt "betaltjänstleverantörer").

De uppgifter som behandlas av betaltjänstleverantörerna inkluderar lagerdata, som:b. namn och adress, bankuppgifter, såsom:b. Kontonummer eller kreditkortsnummer, lösenord, TAN och kontrollsummor samt kontrakt, total och mottagarrelaterad information. Uppgifterna krävs för att genomföra transaktionerna. De inmatade uppgifterna kommer dock endast att behandlas och lagras av betaltjänstleverantörerna. DH., vi får ingen konto- eller kreditkortsrelaterad information, utan endast information med bekräftelse eller negativ information om betalningen. Under vissa omständigheter kan uppgifterna överföras av betaltjänstleverantören till kreditupplysningsföretag. Syftet med denna överföring är att kontrollera identitet och kreditvärdighet. För detta ändamål hänvisar vi till betaltjänstleverantörernas allmänna villkor och dataskyddsinformation.

Respektive betaltjänstleverantörers villkor och dataskyddsinformation gäller för betalningstransaktionerna, som finns tillgängliga på respektive webbplats eller Transaktionsapplikationer kan nås. Vi hänvisar även till dessa för ytterligare information och för att hävda uppsägning, information och andra rättigheter för de berörda.

  • Bearbetade datatyper: Lagerdata (t.ex.b. namn, adresser); Betalningsuppgifter (t.ex.b. bankuppgifter, fakturor, betalningshistorik); Avtalsdata (t.ex.b. kontraktets föremål, villkor, kundkategori); Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tider, identifieringsnummer, samtyckesstatus); Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer)
  • Påverkade personer: Kunder; Intresserade personer. Affärs- och avtalspartner.
  • Syften med behandlingen: Tillhandahållande av avtalstjänster och fullgörande av avtalsförpliktelser Kontor och organisatoriska rutiner.
  • Rättslig grund: Uppfyllelse av avtalet och förfrågningar före avtalet (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. b) GDPR) Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

Tillhandahållande av online-erbjudandet och webbhotell

Vi behandlar användares data för att kunna förse dem med våra onlinetjänster. För detta ändamål behandlar vi användarens IP-adress, vilket är nödvändigt för att överföra innehållet och funktionerna i våra onlinetjänster till användarens webbläsare eller enhet.

  • Typer av data som behandlas: Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tider, identifieringsnummer, samtyckesstatus); Lagerdata (t.ex.b. namn, adresser); Betalningsuppgifter (t.ex.b. bankuppgifter, fakturor, betalningshistorik); Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer); Avtalsdata (t.ex.b. Kontraktets föremål, villkor, kundkategori)
  • Påverkade personer: Användare (t.ex.b. webbplatsbesökare, användare av onlinetjänster). Kunder
  • Syften med behandlingen: Tillhandahållande av vårt onlineerbjudande och användarvänlighet; Infrastruktur för informationsteknologi (drift och tillhandahållande av informationssystem och teknisk utrustning (datorer, servrar, etc.)); Säkerhetsåtgärder. Tillhandahållande av avtalsenliga tjänster och fullgörande av avtalsförpliktelser
  • Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Tillhandahållande av onlineerbjudanden på hyrt lagringsutrymme: För att tillhandahålla våra onlineerbjudanden använder vi lagringsutrymme, datorkapacitet och programvara som vi hyr från en motsvarande serverleverantör (även kallad en "webbvärd") eller på annat sätt relatera; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)
  • Insamling av åtkomstdata och loggfiler: Tillgång till vårt onlineerbjudande loggas i form av så kallade "serverloggfiler". Serverloggfilerna inkluderar adressen och namnet på de webbplatser och filer som nås, datum och tid för åtkomst, mängd data som överförts, meddelande om lyckad hämtning, webbläsartyp och version, användarens operativsystem, hänvisningsadress (den tidigare besökta sidan) och som regel IP-adress Adresser och den begärande leverantören hör till. Serverloggfilerna kan användas i säkerhetssyfte, t.ex.b.för att undvika överbelastning av servrarna (särskilt vid missbruksattacker, så kallade DDoS-attacker) och å andra sidan säkerställa utnyttjandet av servrarna och deras stabilitet; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR) Radering av data: Loggfilsinformation lagras i maximalt 30 dagar och raderas eller anonymiseras sedan. Data vars ytterligare lagring är nödvändig för bevisändamål utesluts från radering tills respektive incident är slutgiltigt klarlagd.
  • Värdeuropa: Tjänster inom området tillhandahållande av informationsteknologiinfrastruktur och relaterade tjänster (t.ex.b. lagringsutrymme och/eller datorkapacitet); Tjänsteleverantör: Host Europe GmbH, Hansestrasse 111, 51149 Köln, Tyskland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.hosteurope.de; Dataskyddsdeklaration: https://www.hosteurope.de/ Villkor/Dataskyddsdeklaration. Kontrakt för orderhantering: >https://www.hosteurope.de/ Dokument/ .
  • shopify: Plattform genom vilken e-handelstjänster erbjuds och utförs. Tjänsterna och de processer som utförs i samband med dem inkluderar i synnerhet onlinebutiker, webbplatser, deras erbjudanden och innehåll, community-element, köp- och betalningsprocesser, kundkommunikation samt analys och marknadsföring; Tjänsteleverantör: Shopify International Limited, Victoria Buildings, 2. Våning, 1-2 Haddington Road, Dublin 4, D04 XN32, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.shopify.de. Dataskyddsdeklaration: / juridiskt/dataskydd.

Kontakt- och förfrågningshantering

När du kontaktar oss (t.ex.b. per post, kontaktformulär, e-post, telefon eller via sociala medier) samt inom ramen för befintliga användar- och affärsrelationer behandlas de förfrågans uppgifter i den mån detta är nödvändigt för att besvara kontaktförfrågningarna och eventuella efterfrågade åtgärder.

  • Typer av data som behandlas: Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer); Innehållsdata (t.ex.b. inlägg i onlineformulär); Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tidsinformation, identifikationsnummer, samtyckesstatus).
  • Påverkade personer: Kommunikationspartner.
  • Syften med behandlingen: Kontaktförfrågningar och kommunikation; hantera och svara på förfrågningar; Feedback (t.ex.b. Samla in feedback via onlineformulär). Tillhandahållande av vårt onlineerbjudande och användarvänlighet.
  • Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR) Uppfyllelse av kontraktet och förfrågningar före kontraktet (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. b) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Kontaktformulär: Om användare kontaktar oss via vårt kontaktformulär, e-post eller andra kommunikationskanaler, behandlar vi de uppgifter som lämnas till oss i detta sammanhang för att behandla den förfrågan som kommuniceras ; Rättslig grund: Uppfyllelse av avtalet och förfrågningar före avtalet (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. b) GDPR), legitima intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Molntjänster

Vi använder mjukvarutjänster som är tillgängliga via Internet och som körs på deras leverantörers servrar (så kallade "molntjänster", även kallade "programvara som en tjänst") för att lagra och hantera innehåll (t.ex.b. dokumentlagring och hantering, utbyte av dokument, innehåll och information med specifika mottagare eller publicering av innehåll och information).

I detta sammanhang kan personuppgifter behandlas och lagras på leverantörernas servrar, förutsatt att de ingår i kommunikationsprocesser med oss ​​eller på annat sätt behandlas av oss enligt denna dataskyddsförklaring. Dessa data kan i synnerhet inkludera användarmasterdata och kontaktuppgifter, data om processer, kontrakt, andra processer och deras innehåll. Molntjänstleverantörerna behandlar även användningsdata och metadata, som de använder för säkerhetsändamål och tjänsteoptimering.

Om vi ​​använder molntjänsterna för att tillhandahålla formulär eller liknande för andra användare eller offentligt tillgängliga webbplatser.a När leverantörerna tillhandahåller dokument och innehåll kan leverantörerna använda cookies på användarnas enheter för webbanalys eller för att komma ihåg användarinställningar (t.ex.b. i fallet med mediekontroll) för att komma ihåg och spara.

  • Bearbetade datatyper: Lagerdata (t.ex.b. namn, adresser); Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer); Innehållsdata (t.ex.b. inlägg i onlineformulär); Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tidsinformation, identifikationsnummer, samtyckesstatus).
  • Påverkade personer: Kunder; Anställda (t.ex.b. anställda, sökande, tidigare anställda); Intresserade personer. Kommunikationspartner.
  • Syften med behandlingen: Kontors- och organisatoriska rutiner. Infrastruktur för informationsteknologi (drift och tillhandahållande av informationssystem och teknisk utrustning (datorer, servrar, etc.))
  • Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

Nyhetsbrev och elektroniska meddelanden

Vi skickar endast nyhetsbrev, e-postmeddelanden och andra elektroniska meddelanden (nedan kallat "nyhetsbrev") med mottagarens samtycke eller juridiskt tillstånd. Om innehållet är specifikt beskrivet vid anmälan till nyhetsbrevet är det avgörande för användarens samtycke. Våra nyhetsbrev innehåller även information om våra tjänster och oss.

För att registrera dig för våra nyhetsbrev räcker det i allmänhet att ange din e-postadress. Vi kan dock be dig att ange ett namn så att du kan tilltalas personligen i nyhetsbrevet, eller annan information om detta är nödvändigt för nyhetsbrevets syften.

Dubbel opt-in-procedur: Registrering till vårt nyhetsbrev görs i allmänhet med en så kallad dubbel opt-in-procedur. DH.Efter registrering kommer du att få ett e-postmeddelande som ber dig bekräfta din registrering. Denna bekräftelse är nödvändig för att ingen ska kunna logga in med någon annans e-postadress. Registreringar till nyhetsbrevet loggas för att kunna bevisa registreringsprocessen i enlighet med lagkrav. Detta inkluderar att lagra registrerings- och bekräftelsetiderna samt IP-adressen. Ändringar av dina data som lagras av frakttjänstleverantören loggas också.

Radering och begränsning av behandlingen:  Vi kan lagra avregistrerade e-postadresser i upp till tre år baserat på våra legitima intressen innan vi raderar dem för att kunna tillhandahålla bevis på tidigare lämnat samtycke. Behandlingen av dessa uppgifter är begränsad till syftet med eventuellt försvar mot anspråk. En individuell begäran om radering är möjlig när som helst, förutsatt att den tidigare existensen av samtycke samtidigt bekräftas. Vid förpliktelser att varaktigt iaktta motsägelser förbehåller vi oss rätten att lagra e-postadressen i en svartlista (så kallad "spärrlista") enbart för detta ändamål.

Registreringsprocessen registreras på grundval av våra legitima intressen i syfte att tillhandahålla bevis för att den har utförts korrekt. Om vi ​​ger en tjänsteleverantör i uppdrag att skicka e-post är detta baserat på våra legitima intressen av ett effektivt och säkert fraktsystem.

Innehåll:

Information om oss, våra tjänster, kampanjer och erbjudanden.

  • Bearbetade datatyper: Lagerdata (t.ex.b. namn, adresser); Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tider, identifieringsnummer, samtyckesstatus); Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider)
  • Berörda personer: Kommunikationspartner; Användare (t.ex.b. webbplatsbesökare, användare av onlinetjänster).
  • Syften med behandlingen: Direktmarknadsföring (t.ex.b. via e-post eller post). Tillhandahållande av avtalsenliga tjänster och fullgörande av avtalsförpliktelser
  • Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR)
  • Opt-out-alternativ: Du kan när som helst avbryta din prenumeration på vårt nyhetsbrev, d.v.s.H återkalla ditt samtycke, eller invända mot ytterligare mottagande. Du hittar en länk för att avbryta nyhetsbrevet antingen i slutet av varje nyhetsbrev eller så kan du använda ett av kontaktalternativen ovan, helst e-post.

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Mätning av öppnings- och klickfrekvens: Nyhetsbreven innehåller en så kallad ”web beacon”, d.v.s.H., en pixelstor fil som skickas från vår server när du öppnar nyhetsbrevet., förutsatt att vi använder en frakttjänstleverantör från vars server data hämtas. Som en del av denna hämtning samlas inledningsvis teknisk information in, såsom information om webbläsaren och ditt system, samt din IP-adress och tidpunkten för hämtning.

    Denna information används för att tekniskt förbättra vårt nyhetsbrev baserat på tekniska data eller målgrupperna och deras läsbeteende baserat på deras åtkomstplatser (som kan bestämmas med hjälp av IP-adressen) eller åtkomsttider. I denna analys ingår också att avgöra om nyhetsbreven öppnas, när de öppnas och vilka länkar som klickas på. Denna information tilldelas de enskilda nyhetsbrevsmottagarna och lagras i deras profiler tills den raderas. Utvärderingarna hjälper oss att känna igen våra användares läsvanor och att anpassa vårt innehåll till dem eller att skicka olika innehåll efter våra användares intressen.

    Mätningen av öppningsfrekvensen och klickfrekvensen samt lagringen av mätresultaten i användarnas profiler och deras vidare bearbetning sker på basis av användarnas samtycke.

    Tyvärr är en separat återkallelse av framgångsmätningen inte möjlig.I detta fall måste hela nyhetsbrevprenumerationen avbrytas eller måste motsägas. I detta fall kommer den sparade profilinformationen att raderas;
    Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR)
  • Förutsättning för att använda gratistjänster: Samtycke till att skicka utskick kan vara en förutsättning för att använda gratistjänster (t.ex.b. Tillgång till visst innehåll eller deltagande i vissa kampanjer) kan göras beroende. Om användare skulle vilja dra nytta av gratistjänsten utan att registrera sig för nyhetsbrevet ber vi dig att kontakta oss.

Annonskommunikation via e-post, post, fax eller telefon

Vi behandlar personuppgifter för marknadsföringskommunikation via olika kanaler, såsom:b. E-post, telefon, post eller fax, i enlighet med lagkrav.

Mottagarna har rätt att när som helst återkalla sitt samtycke eller att när som helst invända mot reklamkommunikation.

Efter återkallelse eller invändning lagrar vi de uppgifter som krävs för att bevisa tidigare tillstånd att kontakta eller skicka dig i upp till tre år efter utgången av året för återkallelse eller invändning på grundval av våra legitima intressen. Behandlingen av dessa uppgifter är begränsad till syftet med eventuellt försvar mot anspråk. På grundval av det berättigade intresset kan återkallelsen resp För att permanent observera användarinvändningar lagrar vi också de uppgifter som behövs för att undvika ytterligare kontakt (t.ex.b. beroende på kommunikationskanal, e-postadress, telefonnummer, namn).

  • Bearbetade datatyper: Lagerdata (t.ex.b. namn, adresser); Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer)
  • Påverkade personer: Kommunikationspartner.
  • Syften med behandlingen: Direktmarknadsföring (t.ex.b. via e-post eller post).
  • Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR) Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Webbanalys, övervakning och optimering

Webbanalys (även kallad "räckviddsmätning") används för att utvärdera flödet av besökare till vårt onlineerbjudande och kan innehålla beteende, intressen eller demografisk information om besökare, såsom:b. inkluderar ålder eller kön som pseudonyma värden. Med hjälp av räckviddsanalys kan vi t.ex.b. känna igen vid vilken tidpunkt vårt onlineerbjudande eller dess funktioner eller innehåll används mest eller bjuda in återanvändning. Vi kan också förstå vilka områden som kräver optimering.

Förutom webbanalys kan vi även använda oss av testprocedurer, t.ex.b. för att testa och optimera olika versioner av vårt onlineerbjudande eller dess komponenter.

Om inte annat anges nedan, profiler, d.v.s.H. Data som sammanfattas i en användningsprocess skapas och information lagras i en webbläsare eller lagras i en terminalenhet och läses ut från den. Den information som samlas in inkluderar i synnerhet besökta webbplatser och element som används där, samt teknisk information som webbläsare som används, vilket datorsystem som används och information om användningstider. Om användare har samtyckt till insamlingen av deras platsdata till oss eller till leverantörerna av de tjänster vi använder, kan platsdata också behandlas.

Användarnas IP-adresser lagras också. Däremot använder vi en IP-maskeringsprocess (dvs.H., pseudonymisering genom att förkorta IP-adressen) för att skydda användarna. I allmänhet, inga tydliga användardata (som:b. E-postadresser eller namn) lagras, men pseudonymer. DH., vi och leverantörerna av programvaran som används känner inte till användarnas faktiska identitet, utan endast informationen som lagras i deras profiler för ändamålen med respektive procedurer.

  • Typer av data som behandlas: Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tidsinformation, identifikationsnummer, samtyckesstatus).
  • Påverkade personer: Användare (t.ex.b. webbplatsbesökare, användare av onlinetjänster).
  • Syften med bearbetningen: Remarketing; målgruppsbildning; Avståndsmätning (t.ex.b. tillgång till statistik, erkännande av återkommande besökare); Profiler med användarrelaterad information (skapa användarprofiler). Tillhandahållande av vårt onlineerbjudande och användarvänlighet.
  • Säkerhetsåtgärder: IP-maskering (pseudonymisering av IP-adressen).
  • Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR) Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Google Optimize: Programvara för att analysera och optimera onlineerbjudanden baserade på feedbackfunktioner samt pseudonymt utförda mätningar och analyser av användarbeteende, vilket särskilt inkluderar A/B-tester (mätning av popularitet och användarvänlighet för olika innehåll och funktioner), mätning av klickavstånd och interaktion med innehåll och funktioner i onlineerbjudandet; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://optimize.google.com; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Kontrakt för orderhantering:  https://business.safety.google/adsprocessorterms; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF), standardavtalsklausuler (https://business.safety.google/adsprocessorterms). Ytterligare information: https://business.safety.google/adsservices/ (typer av behandling och de data som behandlas).
  • Google Analytics 4: Vi använder Google Analytics för att mäta och analysera användningen av vårt onlineerbjudande baserat på ett pseudonymt användaridentifikationsnummer. Detta identifikationsnummer innehåller inga unika uppgifter som namn eller e-postadresser. Den används för att tilldela analysinformation till en enhet för att identifiera vilket innehåll användare har kommit åt inom en eller olika användningsprocesser, vilka söktermer de har använt, vilka de har kommit åt igen eller som har interagerat med vårt onlineerbjudande. Användningstiden och dess varaktighet lagras också, liksom källorna till användarna som hänvisar till vårt onlineerbjudande och tekniska aspekter av deras enheter och webbläsare. Pseudonyma profiler för användare skapas med information från användningen av olika enheter, varvid cookies kan användas. Google Analytics loggar eller lagrar inte individuella IP-adresser för EU-användare. Men Analytics tillhandahåller grov geografisk platsdata genom att härleda följande metadata från IP-adresser: stad (och stadens härledda latitud och longitud), kontinent, land, region, subkontinent (och ID-baserade motsvarigheter). För EU-datatrafik används IP-adressdata uteslutande för denna härledning av geolokaliseringsdata innan de omedelbart raderas. De loggas inte, är inte tillgängliga och används inte för andra ändamål. När Google Analytics samlar in mätvärden utförs alla IP-frågor på EU-baserade servrar innan trafik skickas till Analytics-servrar för bearbetning; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com/intl/de/about/analytics/; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Kontrakt för orderhantering: https://business.safety.google/adsprocessorterms/; Bas på tredjelandsöverföring:  EU-US Data Privacy Framework (DPF), standardavtalsklausuler (https://business.safety.google/adsprocessorterms); Opt-out-alternativ: Opt-out-plugin: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de, inställningar för att visa annonser: https://adssettings.google.com/authenticated. Ytterligare information: https://business.safety.google/adsservices/ (typer av behandling och de data som behandlas).
  • Google Analytics (användning på serversidan): Vi använder Google Analytics för att mäta och analysera hur användare använder våra onlinetjänster. Även om användardata bearbetas, överförs de inte direkt från användarens enhet till Google. I synnerhet överförs inte användarens IP-adress till Google. Istället överförs uppgifterna först till vår server, där användaruppgifterna tilldelas vårt interna användaridentifikationsnummer. Den efterföljande överföringen sker endast i denna pseudonymiserade form från vår server till Google. Identifikationsnumret innehåller inga unika uppgifter som namn eller e-postadresser. Den används för att tilldela analysinformation till en enhet för att identifiera vilket innehåll användare har kommit åt inom en eller olika användningsprocesser, vilka söktermer de har använt, vilka de har kommit åt igen eller som har interagerat med vårt onlineerbjudande. Användningstiden och dess varaktighet lagras också, liksom källorna till användarna som hänvisar till vårt onlineerbjudande och tekniska aspekter av deras enheter och webbläsare. Pseudonyma profiler för användare skapas med information från användningen av olika enheter, varvid cookies kan användas. Analytics tillhandahåller geolokaliseringsdata på högre nivå genom att samla in följande metadata från IP-sökning: "Stad" (och stadens härledda latitud och longitud), "Kontinent", "Land", "Region" , "Subkontinent" (och den ID-baserade motsvarigheter); Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com/intl/de/about/analytics/; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Kontrakt för orderhantering: https://business.safety.google/adsprocessorterms/; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF), standardavtalsklausuler (https://business.safety.google/adsprocessorterms). Ytterligare information: https://business.safety.google/adsservices/ (typer av behandling och de data som behandlas).
  • Google Signals (Google Analytics-funktion): Google-signaler är sessionsdata från webbplatser och appar som Google associerar med användare som loggar in på sina Google-konton inloggade och aktiverade annons personalisering. Denna mappning av data till dessa inloggade användare används för att aktivera rapportering över flera enheter, remarketing över flera enheter och mätning av konverteringar över flera enheter. Dessa inkluderar: Rapportering över plattformar - länka data över enheter och aktiviteter från olika sessioner med hjälp av ditt användar-ID eller Google Signals-data, vilket möjliggör en förståelse för användarnas beteende vid varje steg i konverteringsprocessen, från första kontakt till konvertering och därefter; Remarketing med Google Analytics – Skapa remarketingmålgrupper från Google Analytics-data och dela dessa målgrupper med länkade annonskonton; Demografi och intressen – Google Analytics samlar in ytterligare information om demografi och intressen från användare som är inloggade på sina Google-konton och har aktiverat annonsanpassning; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://support.google.com/analytics/answer/7532985?hl=de; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Beställningshanteringskontrakt: https://business.safety.google/adsprocessorterms; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF), standardavtalsklausuler (https://business.safety.google/adsprocessorterms). Ytterligare information: https://business.safety.google/adsservices/ (typer av behandling och de data som behandlas).
  • Skapa målgrupp med Google Analytics: Vi använder Google Analytics för att visa annonser som placeras inom Googles och dess partners reklamtjänster endast för de användare som också är intresserade av vår webbplats onlineerbjudande eller som har vissa funktioner (t.ex.b. intressen för vissa ämnen eller produkter, som bestäms utifrån de besökta webbplatserna), som vi överför till Google (s.k. "Remarketing" eller "Google Analytics-målgrupper"). Med hjälp av remarketingmålgrupper vill vi också säkerställa att våra annonser matchar användarnas potentiella intresse. Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com; Rättslig grund: https://business.safety.google/adsprocessorterms/; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Kontrakt för orderhantering: https://business.safety.google/adsprocessorterms/; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF); Ytterligare information: Typer av behandling och data som behandlas: https://business.safety.google/adsservices/. Databehandlingsvillkor för Googles reklamprodukter och standardavtalsklausuler för överföringar av data från tredje land: https://business.safety.google/adsprocessorterms.
  • Google Tag Manager: Google Tag Manager är en lösning som vi har s.k. Hantera webbplatstaggar via ett gränssnitt och på så sätt kunna integrera andra tjänster i vårt onlineerbjudande (se mer information i denna dataskyddsdeklaration). Själva Tag Manager (som implementerar taggarna) används därför, till exempel:b. Inga användarprofiler har ännu skapats eller cookies har lagrats. Google lär sig bara användarens IP-adress, vilket är nödvändigt för att köra Google Tag Manager; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Kontrakt för orderhantering:
    https://business.safety.google/adsprocessorterms. Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF), standardavtalsklausuler (https://business.safety.google/adsprocessorterms).
  • Google Tag Manager (användning på serversidan): Google Tag Manager är en applikation med vilken vi hanterar så kallade webbplatstaggar via ett gränssnitt och därmed andra tjänster i vår online - Erbjudandet kan integreras (se även ytterligare information i denna dataskyddsförklaring). Tagghanteraren själv (som implementerar taggarna) lagrar inte användarprofiler eller cookies. Integreringen av de andra tjänsterna sker på serversidan. Detta innebär att användarens data inte överförs direkt från deras enhet till respektive tjänst eller Google. I synnerhet överförs inte användarens IP-adress till den andra tjänsten. Istället överförs uppgifterna först till vår server, där användaruppgifterna tilldelas vårt interna användaridentifikationsnummer. Den efterföljande överföringen av data från vår server till respektive tjänsteleverantörs servrar sker endast i denna pseudonymiserade form. Användaridentifikationsnumret innehåller ingen unik information såsom namn eller e-postadresser; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com/intl/de/about/analytics/; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Kontrakt för orderhantering: https://business.safety.google/adsprocessorterms/; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF), standardavtalsklausuler (https://business.safety.google/adsprocessorterms). Ytterligare information: https://business.safety.google/adsservices/ (typer av behandling och de data som behandlas).

Marknadsföring på nätet

Vi behandlar personuppgifter för onlinemarknadsföringsändamål, vilket i synnerhet kan inkludera marknadsföring av reklamutrymme eller presentation av reklam och annat innehåll (sammantaget kallat "innehåll") baserat på potentiella intressen hos användare och mätning av deras effektivitet.

För dessa ändamål skapas så kallade användarprofiler och lagras i en fil (så kallad "cookie") eller liknande procedurer används för att lagra användarinformationen som är relevant för visningen av det tidigare nämnda innehållet. Denna information kan t.ex.b. Visat innehåll, besökta webbplatser, använda onlinenätverk, men även kommunikationspartners och teknisk information såsom webbläsare som används, datorsystem som används och information om användningstider och använda funktioner. Om användare har samtyckt till insamlingen av deras platsdata kan även detta behandlas.

Användarnas IP-adresser lagras också. Vi använder dock tillgängliga IP-maskeringsprocedurer (dvs.H., pseudonymisering genom att förkorta IP-adressen) för att skydda användarna. I allmänhet, inga tydliga användardata (som:b. E-postadresser eller namn) lagras, men pseudonymer. DH., vi och leverantörerna av onlinemarknadsföringsprocesserna känner inte till användarnas faktiska identitet, utan bara informationen som lagras i deras profiler.

Informationen i profilerna lagras vanligtvis i cookies eller med liknande metoder. Dessa cookies kan senare i allmänhet läsas på andra webbplatser som använder samma onlinemarknadsföringsprocess, analyseras i syfte att visa innehåll och kompletteras med ytterligare data och lagras på servern hos leverantören av onlinemarknadsföringsprocessen.

I undantagsfall kan tydliga data tilldelas profilerna. Så är fallet om användarna t.ex.b. Är medlemmar i ett socialt nätverk vars marknadsföringsprocesser online vi använder och nätverket kopplar samman användarnas profiler med ovan nämnda information. Vi ber dig att notera att användare har ytterligare avtal med leverantörerna, t.ex.b. genom samtycke vid registrering.

Vi får i allmänhet bara tillgång till sammanfattad information om framgången med våra annonser. Men som en del av så kallade konverteringsmätningar kan vi kontrollera vilka av våra marknadsföringsprocesser på nätet som har lett till en så kallad konvertering, d.v.s.H. t.exb., för att sluta ett avtal med oss. Omvandlingsmätning används enbart för att analysera framgången för våra marknadsföringsåtgärder.

Om inget annat anges ber vi dig att anta att cookies som används lagras under en period av två år.

  • Bearbetade datatyper: Innehållsdata (t.ex.b. inlägg i onlineformulär); Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tider, identifieringsnummer, samtyckesstatus); Händelsedata (Facebook) ("händelsedata" är data som t.ex.b. kan överföras av oss till Facebook via Facebook-pixel (via appar eller andra sätt) och relatera till människor eller deras handlingar; Uppgifterna inkluderar till exempel:b. Information om besök på webbplatser, interaktioner med innehåll, funktioner, installationer av appar, köp av produkter m.m.; händelsedata behandlas i syfte att bilda målgrupper för innehåll och reklaminformation (anpassade målgrupper); Händelsedata innehåller inte det faktiska innehållet (t.exb. skriftliga kommentarer), inga inloggningsuppgifter och inga kontaktuppgifter (d.v.s. inga namn, e-postadresser och telefonnummer). Eventdata kommer att raderas av Facebook efter maximalt två år; målgrupperna som bildas av dem kommer att raderas när vårt Facebook-konto raderas); Kontaktinformation (Facebook) ("Kontaktinformation" är data som (tydligt) identifierar registrerade, såsom:b. Namn, mailadresser och telefonnummer skickas till Facebook, t.ex.b. kan överföras via Facebook-pixel eller ladda upp för jämförelsesyften för att skapa anpassade målgrupper. Efter matchning för att skapa målgrupper kommer kontaktinformationen att raderas).
  • Påverkade personer: Användare (t.ex.b. webbplatsbesökare, användare av onlinetjänster).
  • Syften med bearbetningen: Avståndsmätning (t.ex.b. tillgång till statistik, erkännande av återkommande besökare); Spårning (t.ex.b. intresse/beteendeprofilering, användning av cookies); Konverteringsmätning (mätning av effektiviteten hos marknadsföringsåtgärder); målgruppsbildning; Marknadsföring; Profiler med användarrelaterad information (skapa användarprofiler); Tillhandahållande av vårt onlineerbjudande och användarvänlighet. Remarketing
  • Säkerhetsåtgärder: IP-maskering (pseudonymisering av IP-adressen).
  • Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR) Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)
  • Opt-out-möjlighet: Vi hänvisar till respektive leverantörs dataskyddsinformation och de invändningsalternativ som anges för leverantörerna (s.k. "Välj bort") Om inget uttryckligt alternativ för att välja bort, har du möjlighet att stänga av cookies i din webbläsarinställningar. Detta kan dock begränsa funktionerna i vårt onlineerbjudande. Vi rekommenderar därför även följande opt-out-alternativ, som erbjuds i sammanfattning för respektive områden:

    a) Europa: https://www.youronlinechoices.eu.
    b) Kanada: https://www.youradchoices.ca/choices.
    c) USA: https://www.aboutads.info/choices.
    d) Tvärregionalt: https://optout.aboutads.info.

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Metapixel och målgruppsbildning (Custom Audiences): Med hjälp av metapixeln (eller jämförbara funktioner, för att överföra händelsedata eller kontaktinformation med hjälp av gränssnitt i appar) Å ena sidan kan företaget Meta bestämma besökarna till vårt onlineerbjudande som målgrupp för visning av annonser (så kallade ”metaannonser”). Följaktligen använder vi Meta-pixeln för att endast visa de Meta-annonser vi placerar för användare på Meta-plattformar och inom tjänster från partners som samarbetar med Meta (så kallat "Audience Network" https://www.facebook.com/audiencenetwork/). de som också har visat intresse för vårt onlineerbjudande eller som har vissa funktioner (t.ex.b. intresse för vissa ämnen eller produkter, som framgår av de besökta webbplatserna), som vi överför till Meta (så kallade "Anpassade målgrupper"). Med hjälp av metapixeln vill vi också säkerställa att våra metaannonser motsvarar användarnas potentiella intresse och inte framstår som irriterande. Med hjälp av metapixeln kan vi även spåra metaannonsernas effektivitet för statistiska och marknadsundersökningsändamål genom att se om användare omdirigerades till vår webbplats efter att ha klickat på en metaannons (så kallad "konverteringsmätning"); Tjänsteleverantör: Meta Platforms Ireland Limited, Merrion Road, Dublin 4, D04 X2K5, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://www.facebook.com; Sekretesspolicy: / about/privacy; Beställningshanteringskontrakt: https://www.facebook.com/legal/terms/dataprocessing; Bas på tredjelandsöverföring:  EU-US Data Privacy Framework (DPF), standardavtalsklausuler (https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum); Mer information: Användarhändelsedata, d.v.s.H Beteende- och intresseinformation används för målinriktad reklam och målgruppsuppbyggnad på basis av avtalet om delat ansvar ("Controller Addendum", https://www.facebook.com/legal/controller_addendum). Det gemensamma ansvaret är begränsat till insamling av och överföring av data till Meta Platforms Ireland Limited, ett företag baserat i EU. Ytterligare bearbetning av uppgifterna är Meta Platforms Ireland Limiteds eget ansvar, särskilt överföringen av uppgifterna till moderbolaget Meta Platforms, Inc. i USA (baserat på avtalet mellan Meta Platforms Ireland Limited och Meta Platforms, Inc. ingått standardavtalsklausuler).
  • Meta - Målgruppsbildning via datauppladdning: Formation av målgrupper i marknadsföringssyfte - Vi överför kontaktinformation (namn, e-postadresser och telefonnummer) i listform till Meta i syfte att bilda målgrupper (s.k. "Anpassade målgrupper") för att visa innehåll och reklaminformation baserat på användarnas förmodade intressen. Överföringen och jämförelsen med data som finns på Meta sker inte i klartext, utan som så kallade "hash-värden", det vill säga matematiska representationer av datan (denna metod används t.ex.b. används vid lagring av lösenord). Efter matchning för att skapa målgrupper raderas kontaktinformationen; Tjänsteleverantör: Meta Platforms Ireland Limited, Merrion Road, Dublin 4, D04 X2K5, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://www.facebook.com; Sekretesspolicy: / about/privacy; Beställningshanteringskontrakt: https://www.facebook.com/legal/terms/dataprocessing Bas på tredjelandsöverföring:  EU-US Data Privacy Framework (DPF), standardavtalsklausuler (https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum)
  • Facebook-annonser: Placering av annonser inom Facebook-plattformen och utvärdering av annonsresultaten; Tjänsteleverantör: Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.facebook.com; Sekretesspolicy: / about/privacy; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF); Opt-out-möjlighet: Vi hänvisar till dataskyddet och annonsinställningarna i användarprofilen på Facebook-plattformen samt inom ramen för Facebooks samtyckesprocess och Facebooks kontaktalternativ för att utöva information och andra registrerade rättigheter i Facebooks dataskyddsdeklaration ; Mer information: Användarhändelsedata, d.v.s.H Beteende- och intresseinformation används för målinriktad reklam och målgruppsuppbyggnad på basis av avtalet om delat ansvar ("Controller Addendum", https://www.facebook.com/legal/controller_addendum). Det gemensamma ansvaret är begränsat till insamling av och överföring av data till Meta Platforms Ireland Limited, ett företag baserat i EU. Ytterligare bearbetning av uppgifterna är Meta Platforms Ireland Limiteds eget ansvar, särskilt överföringen av uppgifterna till moderbolaget Meta Platforms, Inc. i USA (baserat på avtalet mellan Meta Platforms Ireland Limited och Meta Platforms, Inc. ingått standardavtalsklausuler).
  • Google Ad Manager: Vi använder tjänsten "Google Ad Manager" för att placera annonser i Googles annonsnätverk (t.ex.b. i sökresultat, i videor, på webbplatser osv.) Google Ad Manager kännetecknas av att annonser visas i realtid utifrån användarnas förmodade intressen. Detta gör att vi kan visa annonser för vårt onlineerbjudande för användare som kan ha ett potentiellt intresse av vårt erbjudande eller tidigare varit intresserade av det, och att mäta framgången för annonserna; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF); Ytterligare information: Typer av behandling och data som behandlas: https://business.safety.google/adsservices/; Databehandlingsvillkor för Googles reklamprodukter: Information om tjänsterna Databehandlingsvillkor mellan registeransvariga och standardavtalsklausuler för tredjelandsöverföringar av data: https://business.safety.google/adscontrollerterms. om Google agerar som processor, databehandlingsvillkor för Googles reklamprodukter och standardavtalsklausuler för tredjelandsöverföringar av data: https://business.safety.google/adsprocessorterms.
  • Google Ads och konverteringsmätning: Marknadsföringsprocess online i syfte att placera innehåll och annonser inom tjänsteleverantörens annonsnätverk (t.ex.b. i sökresultat, i videor, på webbplatser osv.), så att de visas för användare som har ett förmodat intresse av annonserna. Dessutom mäter vi omvandlingen av annonserna, d.v.s.H. om användarna tog dem som en möjlighet att interagera med annonserna och använda de annonserade erbjudandena (s.k omvandling). Vi får dock endast anonym information och ingen personlig information om enskilda användare; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR), legitima intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF); Ytterligare information: Typer av behandling och data som behandlas: https://business.safety.google/adsservices/ Databehandlingsvillkor mellan registeransvariga och standardavtalsklausuler för tredjelandsöverföringar av data: https://business.safety.google/adscontrollerterms.
  • Google Ads Remarketing: Google Remarketing, även känd som retargeting, är en teknik med vilken användare som använder en onlinetjänst inkluderas i en pseudonym remarketinglista, så att användarna kan visas annonser på andra onlineerbjudanden baserat på deras besök på onlinetjänsten; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF); Ytterligare information: Typer av behandling och data som behandlas: https://business.safety.google/adsservices/. Databehandlingsvillkor mellan registeransvariga och standardavtalsklausuler för tredjelandsöverföringar av data: https://business.safety.google/adscontrollerterms.
  • Utökade konverteringar för Google Ads: När kunder klickar på våra Google-annonser och sedan använder den utannonserade tjänsten (s.k. "Konvertering"), data som användaren har angett, till exempel:b. e-postadress, namn, hemadress eller telefonnummer skickas till Google. Hashvärdena jämförs sedan med användarnas befintliga Google-konton för att avgöra hur användare interagerar med annonserna (t.ex.b. klick eller visningar) och därmed bättre kunna utvärdera och förbättra deras prestanda; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR) Webbplats: https://support.google.com/google-ads/answer/9888656.
  • Google Adsense med anpassade annonser: Vi använder Google Adsense-tjänsten med anpassade annonser, med vilka annonser visas inom vårt onlineerbjudande och vi får ersättning för deras visning eller annan användning motta; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF); Ytterligare information: Typer av behandling och data som behandlas: https://business.safety.google/adsservices/. Databehandlingsvillkor för Googles reklamprodukter: Information om tjänsterna Databehandlingsvillkor mellan registeransvariga och standardavtalsklausuler för tredjelandsöverföringar av data: https://business.safety.google/adscontrollerterms.
  • Google Adsense med icke-anpassade annonser: Vi använder Google Adsense-tjänsten med icke-anpassade annonser, med vilka annonser visas inom vårt onlineerbjudande och vi är ansvariga för deras visa eller ta emot ersättning för annan användning; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://marketingplatform.google.com; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF); Mer information: Typer av behandling och data som behandlas: https://business.safety.google/adsservices/. Google Ads dataskyddsvillkor för personuppgiftsansvarig och personuppgiftsansvarig och standardavtalsklausuler för dataöverföringar till tredjeländer: https://business.safety.google/adscontrollerterms.
  • Instagramannonser: Placering av annonser inom Instagram-plattformen och utvärdering av annonsresultaten; Tjänsteleverantör: Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://www.instagram.com; Sekretesspolicy: https://instagram.com/about/legal/privacy; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF); Opt-out-möjlighet: Vi hänvisar till dataskyddet och annonsinställningarna i användarprofilen på Instagram-plattformen samt inom ramen för Instagrams samtyckesprocess och Instagrams kontaktalternativ för att utöva information och andra registrerade rättigheter i Instagrams dataskyddsdeklaration; Mer information: Användarhändelsedata, d.v.s.H Beteende- och intresseinformation används för målinriktad reklam och målgruppsuppbyggnad på basis av avtalet om delat ansvar ("Controller Addendum", https://www.facebook.com/legal/controller_addendum). Det gemensamma ansvaret är begränsat till insamling av och överföring av data till Meta Platforms Ireland Limited, ett företag baserat i EU. Ytterligare bearbetning av uppgifterna är Meta Platforms Ireland Limiteds eget ansvar, särskilt överföringen av uppgifterna till moderbolaget Meta Platforms, Inc. i USA (baserat på avtalet mellan Meta Platforms Ireland Limited och Meta Platforms, Inc. ingått standardavtalsklausuler).
  • Microsoft Advertising: Marknadsföringsprocess online i syfte att placera innehåll och annonser inom tjänsteleverantörens annonsnätverk (t.ex.b. i sökresultat, i videor, på webbplatser osv.), så att de visas för användare som har ett förmodat intresse av annonserna. Dessutom mäter vi omvandlingen av annonserna, d.v.s.H. om användarna tog dem som en möjlighet att interagera med annonserna och använda de annonserade erbjudandena (s.k omvandling). Vi får dock endast anonym information och ingen personlig information om enskilda användare; Tjänsteleverantör: Microsoft Ireland Operations Limited, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, D18 P521, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR), legitima intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://about.ads.microsoft.com/; Sekretesspolicy: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement; Bas på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF); Opt-out-alternativ: https://account.microsoft.com/privacy/ad-settings/. Mer information: https://about.ads.microsoft.com/de-de/policies/legal-privacy-and-security.

Närvaro i sociala nätverk (sociala medier)

Vi upprätthåller onlinenärvaro inom sociala nätverk och behandlar användardata i detta sammanhang för att kommunicera med aktiva användare där eller för att erbjuda information om oss.

Vi vill påpeka att användardata kan behandlas utanför EU. Detta kan leda till risker för användare, till exempel:b. upprätthållandet av användarnas rättigheter skulle kunna försvåras.

Dessutom behandlas användardata inom sociala nätverk vanligtvis för marknadsundersökningar och reklamändamål. Till exempel,b. Användningsprofiler skapas baserat på användningsbeteende och användarnas intressen. Användningsprofilerna kan i sin tur användas t.ex.b. Att visa annonser inom och utanför nätverken som förmodligen motsvarar användarnas intressen. För dessa ändamål lagras vanligtvis cookies på användarnas datorer, där användarnas användningsbeteende och intressen lagras. Dessutom kan data också lagras i användningsprofilerna oavsett vilka enheter som används av användarna (särskilt om användarna är medlemmar av respektive plattform och är inloggade på dem).

För en detaljerad beskrivning av respektive behandlingsformer och invändningsalternativen (opt-out) hänvisar vi till dataskyddsförklaringarna och informationen från operatörerna av respektive nätverk.

Vid begäran om information och hävdande av rättigheterna för de berörda vill vi påpeka att dessa mest effektivt kan hävdas hos leverantörerna. Endast leverantörerna har tillgång till användardata och kan vidta lämpliga åtgärder och ge information direkt. Om du fortfarande behöver hjälp kan du kontakta oss.

  • Typer av data som behandlas: Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer); Innehållsdata (t.ex.b. inlägg i onlineformulär); Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tidsinformation, identifikationsnummer, samtyckesstatus).
  • Påverkade personer: Användare (t.ex.b. webbplatsbesökare, användare av onlinetjänster).
  • Syften med behandlingen: Kontaktförfrågningar och kommunikation; Feedback (t.ex.b. Samla in feedback via onlineformulär). marknadsföring
  • Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Instagram: Socialt nätverk; Tjänsteleverantör: Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.instagram.com. Sekretesspolicy: https://instagram.com/about/legal/privacy
  • Facebook-sidor: Profiler inom det sociala nätverket Facebook - Vi ansvarar, tillsammans med Meta Platforms Ireland Limited, för insamlingen (men inte vidarebearbetningen) av data från besökare till vår Facebook -sida (s.k "Fanpage") är ansvarig. Denna data inkluderar information om vilka typer av innehåll användare tittar på eller interagerar med, eller de åtgärder de vidtar (se "Saker du och andra gör och tillhandahåller" i Facebooks datapolicy: https://www.facebook.com/policy), såväl som information om de enheter som används av användare (t.ex.b. IP-adresser, operativsystem, webbläsartyp, språkinställningar, cookiedata; se "Enhetsinformation" i Facebooks datapolicy: /policy ). Som förklaras i Facebooks datapolicy under "Hur använder vi den här informationen?", samlar och använder Facebook också information för att tillhandahålla analystjänster som kallas "Page Insights" till webbplatsoperatörer för att hjälpa dem förstå hur människor interagerar med deras sidor och interagerar med innehåll som är kopplat till dem. Vi har slutit ett särskilt avtal med Facebook ("Information om Page Insights", https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum), som särskilt reglerar vilka säkerhetsåtgärder Facebook ska iaktta och i vilka Facebook har gått med på att uppfylla de berördas rättigheter (d.v.s.H. Användare kan t.ex.b. Skicka information eller raderingsförfrågningar direkt till Facebook). Användarnas rättigheter (särskilt till information, radering, invändning och klagomål till ansvarig tillsynsmyndighet) begränsas inte av avtalen med Facebook. Ytterligare information finns i "Information om Sidinsikter" (https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data); Tjänsteleverantör: Meta Platforms Ireland Limited, Merrion Road, Dublin 4, D04 X2K5, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.facebook.com; Sekretesspolicy: / about/privacy; Bas på tredjelandsöverföring:  EU-US Data Privacy Framework (DPF), standardavtalsklausuler (https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum). Mer information: Avtal om delat ansvar: https://www.facebook.com/legal/terms/information_about_page_insights_data. Det gemensamma ansvaret är begränsat till insamling av och överföring av data till Meta Platforms Ireland Limited, ett företag baserat i EU. Ytterligare bearbetning av uppgifterna är Meta Platforms Ireland Limiteds eget ansvar, särskilt överföringen av uppgifterna till moderbolaget Meta Platforms, Inc. i USA (baserat på avtalet mellan Meta Platforms Ireland Limited och Meta Platforms, Inc. ingått standardavtalsklausuler).
  • Pinterest: Socialt nätverk; Tjänsteleverantör: Pinterest Europe Limited, 2nd Floor, Palmerston House, Fenian Street, Dublin 2, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.pinterest.com; Sekretesspolicy: https://policy.pinterest.com/de/privacy-policy. Mer information: Pinterest Data Exchange Appendix (BILAGA A): https://business.pinterest.com/de/pinterest-advertising-services-agreement/.
  • Vimeo: Socialt nätverk och videoplattform; Tjänsteleverantör: Vimeo Inc., Uppmärksamhet: Legal Department, 555 West 18th Street New York, New York 10011, USA; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://vimeo.com. Sekretesspolicy: https://vimeo.com/privacy .

Plugins och inbäddade funktioner och innehåll

Vi inkluderar funktions- och innehållselement i vårt onlineerbjudande som erhålls från deras respektive leverantörers servrar (hädanefter kallade "tredjepartsleverantörer"). Det kan till exempel vara grafik, videor eller stadskartor (hädanefter kallat "innehåll").

Integrationen kräver alltid att tredjepartsleverantörerna av detta innehåll bearbetar användarnas IP-adress, eftersom de utan IP-adressen inte skulle kunna skicka innehållet till sin webbläsare. IP-adressen krävs därför för att visa detta innehåll eller funktioner. Vi strävar efter att endast använda innehåll vars respektive leverantörer endast använder IP-adressen för att leverera innehållet. Tredje parter kan också använda så kallade pixeltaggar (osynlig grafik, även känd som "web beacons") för statistiska eller marknadsföringsändamål. "Pixeltaggarna" kan användas för att utvärdera information som besökstrafik på sidorna på denna webbplats. Den pseudonyma informationen kan även lagras i cookies på användarens enhet och kan bland annat innehålla teknisk information om webbläsaren och operativsystemet, hänvisningswebbplatser, besökstid och annan information om användandet av vårt onlineerbjudande, samt kopplas till sådan information från andra källor.

  • Typer av data som behandlas: Användningsdata (t.ex.b. besökta webbplatser, intresse för innehåll, åtkomsttider); Meta-, kommunikations- och procedurdata (t.ex.b. IP-adresser, tider, identifieringsnummer, samtyckesstatus); Händelsedata (Facebook) ("händelsedata" är data som t.ex.b. kan överföras av oss till Facebook via Facebook-pixel (via appar eller andra sätt) och relatera till människor eller deras handlingar; Uppgifterna inkluderar till exempel:b. Information om besök på webbplatser, interaktioner med innehåll, funktioner, installationer av appar, köp av produkter m.m.; händelsedata behandlas i syfte att bilda målgrupper för innehåll och reklaminformation (anpassade målgrupper); Händelsedata innehåller inte det faktiska innehållet (t.exb. skriftliga kommentarer), inga inloggningsuppgifter och inga kontaktuppgifter (d.v.s. inga namn, e-postadresser och telefonnummer). Eventdata kommer att raderas av Facebook efter maximalt två år; målgrupperna som bildas av dem kommer att raderas när vårt Facebook-konto raderas); Kontaktuppgifter (t.ex.b. e-post, telefonnummer); Innehållsdata (t.ex.b. Anmälningar i onlineformulär).
  • Påverkade personer: Användare (t.ex.b. webbplatsbesökare, användare av onlinetjänster).
  • Syften med behandlingen: Tillhandahållande av vårt onlineerbjudande och användarvänlighet; Tillhandahållande av kontraktstjänster och fullgörande av kontraktsförpliktelser; Profiler med användarrelaterad information (skapa användarprofiler). marknadsföring
  • Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR) Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR)

Ytterligare information om bearbetningsprocesser, procedurer och tjänster:

  • Facebook plugins och innehåll: Facebook sociala plugins och innehåll - Detta kan göras till exempel.b. Detta inkluderar innehåll som bilder, videor eller texter och knappar med vilka användare kan dela innehåll från detta onlineerbjudande inom Facebook. Listan och utseendet på Facebooks sociala plugins kan ses här: https://developers.facebook.com/docs/plugins/ - Vi är ansvariga, tillsammans med Meta Platforms Ireland Limited, för insamlingen eller mottagandet som en del av en överföring (men inte vidare bearbetning) ) av " "Händelsedata" som Facebook samlar in med hjälp av Facebooks sociala plugins (och inbäddningsfunktioner för innehåll) som utförs på vårt onlineerbjudande eller tar emot som en del av en överföring för följande ändamål: a) visning av innehåll och reklaminformation , som motsvarar användarnas förmodade intressen; b) Leverans av kommersiella och transaktionsmeddelanden (t.ex.b. Adressera användare via Facebook Messenger); c) Förbättra annonsleverans och anpassning av funktioner och innehåll (t.ex.b. Förbättra upptäckten av vilket innehåll eller reklaminformation som förmodligen motsvarar användarnas intressen). Vi har slutit ett särskilt avtal med Facebook ("Tillägg för registeransvariga", https://www.facebook.com/legal/controller_addendum), som särskilt reglerar vilka säkerhetsåtgärder Facebook måste iaktta (https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms) och där Facebook har gått med på att uppfylla rättigheterna för de berörda (dvs.H. Användare kan t.ex.b. Skicka information eller raderingsförfrågningar direkt till Facebook). Obs: När Facebook förser oss med statistik, analyser och rapporter (som är aggregerade, dvs.H. inte får någon information om enskilda användare och är anonyma för oss), så sker denna behandling inte inom ramen för gemensamt ansvar, utan snarare utifrån ett orderhanteringsavtal ("databehandlingsvillkor", https://www.facebook.com/legal/terms/dataprocessing), "datasäkerhetsvillkoren" (https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms) samt när det gäller behandling i USA på grundval av standardavtalsklausuler ("Facebook EU Data Transfer Addendum, https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum). Användarnas rättigheter (särskilt till information, radering, invändning och klagomål till den ansvariga tillsynsmyndigheten) begränsas inte av avtalen med Facebook; Tjänsteleverantör: Meta Platforms Ireland Limited, Merrion Road, Dublin 4, D04 X2K5, Irland; Rättslig grund: Samtycke (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. a) GDPR); Webbplats: https://www.facebook.com; Sekretesspolicy: / about/privacy Baser på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF).
  • Instagram plugins och innehåll: Instagram plugins och innehåll - Detta kan göras till exempel.b. Detta inkluderar innehåll som bilder, videor eller texter och knappar med vilka användare kan dela innehåll från detta onlineerbjudande inom Instagram. - Vi är ansvariga, tillsammans med Meta Platforms Ireland Limited, för insamling eller mottagande som en del av en överföring (men inte vidare bearbetning) av "händelsedata" som Facebook använder Instagram-funktioner (t.ex.b. Inbäddningsfunktioner för innehåll) som utförs på vårt onlineerbjudande, samlar in eller tar emot som en del av en överföring för följande ändamål: a) visning av innehåll och reklaminformation som motsvarar användarnas förmodade intressen; b) Leverans av kommersiella och transaktionsmeddelanden (t.ex.b. Adressera användare via Facebook Messenger); c) Förbättra annonsleverans och anpassning av funktioner och innehåll (t.ex.b. Förbättra upptäckten av vilket innehåll eller reklaminformation som förmodligen motsvarar användarnas intressen). Vi har slutit ett särskilt avtal med Facebook ("Tillägg för registeransvariga", https://www.facebook.com/legal/controller_addendum), som särskilt reglerar vilka säkerhetsåtgärder Facebook måste iaktta (https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms) och där Facebook har gått med på att uppfylla rättigheterna för de berörda (dvs.H. Användare kan t.ex.b. Skicka information eller raderingsförfrågningar direkt till Facebook). Obs: När Facebook förser oss med statistik, analyser och rapporter (som är aggregerade, dvs.H. inte får någon information om enskilda användare och är anonyma för oss), så sker denna behandling inte inom ramen för gemensamt ansvar, utan snarare utifrån ett orderhanteringsavtal ("databehandlingsvillkor", https://www.facebook.com/legal/terms/dataprocessing), "datasäkerhetsvillkoren" (https://www.facebook.com/legal/terms/data_security_terms) samt när det gäller behandling i USA på grundval av standardavtalsklausuler ("Facebook EU Data Transfer Addendum, https://www.facebook.com/legal/EU_data_transfer_addendum). Användarnas rättigheter (särskilt till information, radering, invändning och klagomål till den ansvariga tillsynsmyndigheten) begränsas inte av avtalen med Facebook; Tjänsteleverantör: Meta Platforms Ireland Limited, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.instagram.com. Sekretesspolicy: https://instagram.com/about/legal/privacy
  • reCAPTCHA: Vi inkluderar funktionen "reCAPTCHA" för att kunna känna igen om poster (t.ex.b. i onlineformulär) utförs av människor och inte av automatiskt verkande maskiner (så kallade "bots"). De data som behandlas kan innefatta IP-adresser, information om operativsystem, enheter eller webbläsare som används, språkinställningar, plats, musrörelser, tangentbordstryck, tid på webbplatser, tidigare besökta webbplatser, interaktioner med ReCaptcha på andra webbplatser, eventuellt cookies och resultat av manuella igenkänningsprocesser (t.ex.b. Svara på frågor eller välja objekt i bilder). Databehandling baseras på vårt legitima intresse av att skydda vårt onlineerbjudande från otillåten automatisk genomsökning och spam; Tjänsteleverantör: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://www.google.com/recaptcha/; Sekretesspolicy: https://policies.google.com/privacy; Baser på överföring från tredje land:  EU-US Data Privacy Framework (DPF). Opt-out-alternativ: Opt-out-plugin: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de, inställningar för att visa annonser: https://adssettings.google.com/authenticated.
  • Vimeo-videospelare: Integration av en videospelare; Tjänsteleverantör: Vimeo Inc., Uppmärksamhet: Legal Department, 555 West 18th Street New York, New York 10011, USA; Rättslig grund: Berättigade intressen (art. 6 para. 1 sid. 1 lit. f) GDPR); Webbplats: https://vimeo.com; Sekretesspolicy: https://vimeo.com/privacy ; Kontrakt för orderhantering: / enterpriseterms/dpa. Bas på överföring från tredje land:  Standardavtalsklausuler (https://vimeo.com/enterpriseterms/dpa).

Tillsynsmyndighet ansvarig för oss:

Berlinkommissionären för dataskydd och informationsfrihet
Meike Kamp
Alt-Moabit 59-61
10555 Berlin
Telefon: 030/138 89-0
E- Mail: mailbox @datenschutz-berlin.de
Hemsida: https://www.datenschutz-berlin.de

Termdefinitioner

I det här avsnittet hittar du en översikt över termerna som används i denna dataskyddsförklaring. I den mån termerna är definierade i lag gäller deras juridiska definitioner. Följande förklaringar är å andra sidan främst avsedda att ge förståelse.

  • Konverteringsmätning: Konverteringsmätning (även känd som "besöksåtgärdsutvärdering") är en procedur som kan användas för att fastställa effektiviteten av marknadsföringsåtgärder. För detta ändamål lagras vanligtvis en cookie på användarnas enheter inom de webbplatser där marknadsföringsåtgärderna äger rum och nås sedan igen på målwebbplatsen. Till exempel kan vi förstå om annonserna vi placerade på andra webbplatser var framgångsrika.
  • Personuppgifter: "Personuppgifter" avser all information som rör en identifierad eller identifierbar fysisk person (nedan kallad "den registrerade"); En fysisk person anses vara identifierbar om han eller hon kan identifieras direkt eller indirekt, särskilt genom associering med en identifierare såsom ett namn, ett identifikationsnummer, platsdata, en onlineidentifierare (t.b. Cookie) eller kan identifieras av en eller flera speciella egenskaper som uttrycker den fysiska personens fysiska, fysiologiska, genetiska, psykologiska, ekonomiska, kulturella eller sociala identitet.
  • Profiler med användarrelaterad information: Behandlingen av "profiler med användarrelaterad information", eller Kortfattat inkluderar "profilering" alla typer av automatiserad behandling av personuppgifter, som består i att använda dessa personuppgifter för att identifiera vissa personliga aspekter som hänför sig till en fysisk person (beroende på typen av profilering kan detta innefatta olika information om demografi, beteende och intressen, som t.exb. interaktion med webbplatser och deras innehåll etc.) för att analysera, utvärdera eller förutsäga (t.ex.b. intressen för visst innehåll eller produkter, klickbeteende på en webbplats eller plats). Cookies och webbfyrar används ofta i profileringssyfte.
  • Räckviddsmätning: Räckviddsmätning (även känd som webbanalys) används för att utvärdera flödet av besökare till ett onlineerbjudande och kan fastställa besökarnas beteende eller intressen i vissa information, såsom:b. Innehållet på webbplatser inkluderar. Med hjälp av räckviddsanalys kan operatörer av onlineerbjudanden t.ex.b. känna igen när användare besöker dina webbplatser och vilket innehåll de är intresserade av. Detta gör att du t.ex.b. Anpassa innehållet på webbplatserna bättre efter dina besökares behov. För räckviddsanalys används ofta pseudonyma cookies och webbfyrar för att känna igen återkommande besökare och på så sätt få mer exakta analyser av användningen av ett onlineerbjudande.
  • Remarketing: Från "Remarketing" eller ”Retargeting” används när t.ex.b. I reklamsyfte noteras vilka produkter en användare är intresserad av på en webbplats för att påminna användaren om dessa produkter på andra webbplatser, t.ex.b. i annonser, att komma ihåg.
  • Spårning: "Spårning" är när användarnas beteende kan spåras över flera onlineerbjudanden. Beteende- och intresseinformation lagras som regel i cookies eller på spårningsteknikleverantörernas servrar med hänsyn till de onlineerbjudanden som används (så kallad profilering). Denna information kan sedan användas t.ex.b. används för att visa användare annonser som sannolikt matchar deras intressen.
  • Ansvarig person: Den "ansvarige" är den fysiska eller juridiska person, offentlig myndighet, institution eller annat organ som ensam eller tillsammans med andra bestämmer ändamålen och medlen av behandling av personuppgifter Data beslutar, hänvisas till.
  • Bearbetning: "Bearbetning" avser varje operation eller serie av operationer som utförs på personuppgifter, oavsett om det är automatiserat eller inte. Begreppet är vittomfattande och omfattar praktiskt taget all hantering av data, vare sig det är att samla in, utvärdera, lagra, överföra eller radera.
  • Målgruppsbildning: Målgruppsbildning ("Custom Audiences") används när målgrupper används i reklamsyfte, t.ex.b. Visning av annonser kan bestämmas. Så kan t.ex.b. Baserat på en användares intresse för vissa produkter eller ämnen på Internet kan man dra slutsatsen att denna användare är intresserad av annonser för liknande produkter eller onlinebutiken där han tittade på produkterna. Från "Lookalike Audiences" (eller liknande målgrupper) är när innehållet som anses lämpligt visas för användare vars profiler eller Intressen motsvarar förmodligen de användare som profilerna skapades för. Cookies och webbbeacons används vanligtvis i syfte att skapa anpassade målgrupper och lookalike-målgrupper.

Kontakta

Om du vill ha mer information om vårt dataskydd, har några frågor eller vill lämna in ett klagomål, vänligen kontakta oss via e-post på divasya.yoga@gmail.com eller per post på adressen nedan :

LVI Life & Vision Invest GmbH
Dataskyddsombud: Norman Waldorf
Friesenstraße 15
10965 Berlin, Tyskland
Kontakt: divasya.yoga@gmail.com

Dataskydd

LVI Life & Vision Invest GmbH Sekretesspolicy

Denna sekretesspolicy beskriver hur din personliga information samlas in, används och delas när du använder eller köper något från www.divasya-yoga.de ("Webbplatsen").

PERSONLIG INFORMATION VI SAMLAR IN
När du besöker webbplatsen samlar vi automatiskt in viss information om din enhet, inklusive information om webbläsare, IP-adress, tidszon och några av de cookies som lagras på din enheten är installerad. När du navigerar på webbplatsen samlar vi också in information om de enskilda webbsidorna eller produkterna som du tittar på, de webbplatser eller söktermer som förde dig till webbplatsen och information om hur du interagerar med webbplatsen. Vi hänvisar till denna automatiskt insamlade information som "enhetsinformation".

Vi samlar in enhetsinformation med hjälp av följande tekniker:

- "Cookies" är datafiler som lagras på en enhet eller dator, ofta inklusive en anonym unik identifierare. Mer information om cookies och hur du inaktiverar cookies finns på http://www.allaboutcookies.org.
- "Loggfiler" loggar åtgärder på webbplatsen och samlar in data som IP-adress, webbläsartyp, Internetleverantör, hänvisnings-/utgångssidor och datum-/tidsstämpel.
- "Web beacons", "taggar" och "pixlar" är elektroniska filer som används för att samla in information om hur du navigerar på webbplatsen.
[[INSERT BESKRIVNING AV ANNAN ANVÄND LOGGNINGSTEKNIK]]
När du köper eller försöker köpa något på webbplatsen, samlar vi också in viss information om dig. Detta inkluderar namn, faktureringsadress, leveransadress, betalningsinformation (inklusive kreditkortsnummer [[INFOGA ANDRA TILLÄMPLIGA BETALNINGSMETODER]]), e-postadress och telefonnummer. Vi hänvisar till denna information som "Beställningsinformation".

[[INSTÄLL IN ANNAN INFORMATION INSAMlad: OFFLINEDATA, KÖPT MARKNADSDATA/LISTOR]]

Med "personlig information" i denna integritetspolicy menar vi både enhetsinformation och beställningsinformation.

HUR ANVÄNDER VI DIN PERSONLIGA INFORMATION?

Vi använder vanligtvis orderinformationen vi samlar in för att utföra beställningar vi tar emot via webbplatsen (inklusive men inte begränsat till att behandla din betalningsinformation, tillhandahålla frakt och skicka fakturor och/eller orderbekräftelser).

Vi använder även denna beställningsinformation för att:

kommunicera med dig;
Kontrollera våra beställningar för potentiella risker eller bedrägerier och

förse dig med information eller reklam relaterad till våra produkter eller tjänster till dig, förutsatt att detta överensstämmer med dina sekretessinställningar.
[[INSERT ANDRA ANVÄNDNINGAR AV BESTÄLLNINGSINFORMATION]]
Vi använder enhetsinformationen vi samlar in för att kontrollera potentiella risker och bedrägerier (särskilt din IP-adress) och generellt för att förbättra och optimera vår webbplats (t.ex.B med hjälp av analys av våra kunders navigeringsbeteende och deras interaktion med webbplatsen och för att bedöma framgången för våra marknadsförings- och reklamkampanjer).
[[INFOGA ANDRA ANVÄNDNINGAR AV ENHETSINFORMATION INKLUSIVE: ANNONSERING/RETARGETING]]
DELA DIN PERSONLIGA INFORMATION

Vi delar din personliga information med tredje part som hjälper oss att använda din personliga information enligt ovanstående support beskrivs. Till exempel använder vi Shopify för att driva vår webbutik. För mer information om hur Shopify använder din personliga information, se: https://www.shopify.com/legal/privacy. Vi använder även Google Analytics för att förstå hur våra kunder använder webbplatsen. Mer information om hur Google använder dina personuppgifter finns här: https://policies.google.com/privacy?hl=de. Du kan inaktivera Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Slutligen kan vi även avslöja din personliga information för att följa tillämpliga lagar och förordningar, för att svara på en stämning, husrannsakningsorder eller annan laglig begäran om information vi tar emot, eller för att på annat sätt skydda våra rättigheter.
[[INFOGA OM ÅTERMARKNADSFÖRING ELLER RIKTAD ANNONSERING ANVÄNDS]]
BETEENDEANNONSERING
Som beskrivits ovan använder vi dina personuppgifter för att förse dig med riktad reklam eller marknadskommunikation som vi tror att de kan vara av intresse för du. För mer information om hur riktad annonsering fungerar, besök Network Advertising Initiative ("NAI") utbildningssida på http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work.

Du kan välja bort riktade annonser här:
[[
INFOGA OPT-OUT-LÄNKAR FRÅN DE ANVÄNDA TJÄNSTERNA.]]
VANLIGA LÄNKAR INNEHÅLLER:
FACEBOOK – https://www.facebook.com/settings/?tab=ads
GOOGLE – https://www.google.com/settings/ads/anonymous
BING – https://advertise.bingads.microsoft.com/en-us/resources/policies/personalized-ads
]]
Dessutom kan du använda några av dessa tjänster avaktiveras via Digital Advertising Alliances opt-out-portal: http://optout.aboutads.info/.

SPÅRA INTE
Observera att vi inte ändrar vår webbplatss datainsamlings- och användningspraxis när vi får en "Spåra inte"-signal från din webbläsare.

[[INFOGA OM DU ÄR I EUROPA ELLER DIN BUTIK HAR KUNDER I EUROPA]]

DINA RÄTTIGHETER
Om du är bosatt i Europa har du rätt till personuppgifterna Tillgång , begär att vi korrigerar, uppdaterar eller raderar all information vi har om dig. Om du vill utöva denna rätt, vänligen kontakta oss med kontaktuppgifterna nedan.
Om du är baserad i Europa vill vi också påpeka att vi behandlar dina uppgifter för att fullgöra avtal med dig (t.ex. B när du gör en beställning via webbplatsen) eller för att fullfölja våra legitima affärsintressen som anges ovan. Observera också att din information kommer att överföras utanför Europa, inklusive Kanada och USA.


DATABEVARING
När du gör en beställning via webbplatsen kommer vi att behålla din beställningsinformation för våra register om du inte ber oss att radera denna information.

[INFOGA OM ÅLDERBEGRÄNSNING ÄR NÖDVÄNDIG]]
MINDERIGA
Webbplatsen är inte avsedd för personer som är yngre än [[INSERT ÅLDER]] år.

ÄNDRINGAR
Vi kan komma att ändra denna integritetspolicy från tid till annan för att återspegla förändringar i vår praxis eller av andra operativa, juridiska eller regulatoriska skäl.
KONTAKT
Om du behöver mer information om vår sekretesspraxis, har några frågor eller vill göra ett klagomål, vänligen kontakta oss via e-post på nthier@googlemail.com oder per post till adressen nedan:

Friesenstrasse 15, Berlin, Berlin, 10965, Tyskland